Yhteiskehittämistä Ison Omenan kirjaston pajassa

Mielikuvitus syntyy tekemällä -yrittäjyyskasvatuskurssi

Kehitimme yhdessä muiden toimijoiden kanssa kouluille tarjottavan Mielikuvitus syntyy tekemällä -yrittäjyyskasvatuskurssin. Syntynyttä yrittäjyyskasvatuspakettia on tarkoitus käyttää myös muissa kirjastoissa mahdollisuuksien mukaan. Kokeilimme kuinka kolmen tapaamiskerrran kokonaisuus toimii yhdeksäsluokkalaisten kanssa. Kokoonnuimme kolme kertaa kahden viikon sisällä: ensimmäisellä kerralla suunnittelimme mitä pajassa tehtäisiin, toisella kerralla teimme pajassa töitä ja kolmannella kerralla keräsimme palautetta. 

Suunnittelimme Olarin koulun yhdeksäsluokkalaisten yrittäjyyskurssilla jäätelökioskia varten mm. kyltin, työntekijöiden t-paita -logot, tarrat, kanta-asiakaskortit ja jinglen eli mainomusiikin. Oppilaat pääsivät kokeilemaan käytännössä pajan laitteita ja yhdessä tekemistä. Käytimme mm. GarageBand-ohjelmaa, laserleikkuria, vinyylitulostinta ja piirtonäyttöä. Jokaisella pisteellä oli henkilökuntaa neuvomassa ja kannustamassa nuoria tekijöitä. 

Kehitimme yrittäjyyskasvatuspakettia eteenpäin palautteen perusteella. Oppilaat innostuivat tekemään yhteistä projektia pienryhmissä.  Palautteissa toivottiin kahden tai kolmen oppilaan ryhmiä ja esimerkkejä pajan laitteilla tehtävistä töistä. 

Yhteiskehittäminen onnistui hienosta ja niinpä järjestämme yrittäjyyskasvatuskurssin uudelleen syksyllä 2018. Tervetuloa mukaan ilmoittautumalla suoraan Emmille!

Emmi Kamppinen [email protected]