Yritykset, yhteisöt ja koulut uusien innovaatioiden äärellä

 2017-02-28

KYKY- koulujen ja yritysten kiihdytetty yhteiskehittäminen, kokosi aamiaistilaisuudessa koulujen, yritysten ja yhteisöjen edustajia yhteiskehittämisen äärelle. Opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen avasi tilaisuuden ja kertoi Espoon kaupungin KYKY-toimintamallin mukaisesta toiminnasta sekä mahdollisista hankintaprosesseista yhteiskehittämisen jälkeen. Tilaisuutta juhlisti 3DBear -yrityksen palkitseminen KYKY-referenssillä - Co-created with the city of Espoo schools. Yritys on toteuttanut yhteiskehittämistä KYKY-toimintamallin mukaisesti usean espoolaisen koulun kanssa kiitettävin arvioin. Käytännön yhteiskehittämistä 3DBear -yrityksen kanssa avasivat Matinlahden koulun apulaisrehtori ja opettaja Maria Muuri ja Espoon kristillisen koulun opettaja Hanna Niemelä.

Tapahtuman aikana esiteltiin KYKY- toimintamalli sekä julkaistiin Espoon kaupungin opetustoimen ja ruotsinkielisen sivistystoimen SVEBIn kehittämistarpeet.  Nopeiden kokeilujen ohjelma ostaa pieniä (1000-8000e) kokeiluja, jotka tuovat innovatiivisia palveluja/ tuotteita oppilaiden ja opiskelijoiden käyttöön kasvun ja oppimisen tueksi vastaamaan kaupungin opetustoimen julkaisemiin kehittämistarpeisiin. Kehittämistarpeet löytyvät julkisten hankintojen Hilma-sivustolta (https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/ ja sieltä otsikolla Nopeiden kokeilujen hankinta Espoon kaupungille osana 6aika-projektia). 

KYKY-aamiainen oli innostava kokemus ja osoitti yhteiskehittämisen merkittäväksi tavaksi toimia yhdessä! Luvassa on uusia tuulia yhteiskehitettäviksi Espoon koulujen kanssa!