Oppilaat innostuneina työssään

2017-02-08
 

Keskiviikko 8.2. oli erityinen päivä KYKY-showroomissa Ison Omenan palvelutorilla. Espoon Niittykummun koulun 14 reipasta oppilasta ja kaksi heidän opettajaansa Olli ja Mark olivat 3DBear yrityksen kanssa oppimassa 3D-mallinnusta ja tutustumassa 3D-printtaukseen. 3DBear-yrityksen Pekka kertoi oppilaille ensin 3D-teknologian historiaa ja kehittymistä. Oppilaat olivat korvat tarkkoina ja odottivat innolla pääsevänsä itse testaamaan, mitä tuo kaikki oikeastaan käytännössä tarkoittaa. Viimein koitti hetki, jolloin jokaiselle työparille ladattiin 3DBearin sovellus omaan laitteeseen. Työparit suunnittelivat Arkkitehti-sovelluksella huoneita ja asemoivat sinne huonekaluja, väliseiniä, ovia ja ikkunoita. Omat huonekalumallit tallennettiin myöhempää tulostusta varten. AR-mode lisäsi innostusta, kun huonekaluja lähdettiin asettelemaan palvelutorin aulaan aitoon ympäristöön virtuaalisesti. Ilo ja innostus olivat ylimmillään! Myös VR-lasien kokeileminen oli hauskaa; pisteestä pisteeseen katseella yhdistellen muotoutui kolmiulotteisia muotoja. Huikeaa! 

3D-printterin tekniikka ja 3D-printtaus tulivat myös tutuiksi. Oppilaat tutkivat tulostinta, tutustuivat sen toimintaperiaatteisiin ja seurasivat tarkkaa tulostustyötä. Monta ihmettelevää katsetta seurasi, kun tulostimen suulake pursotti kerros kerrokselta esinettä valmiiksi. Yhteisen työskentelyn jälkeen keskusteltiin oppilaiden ajatuksista, uuden oppimisesta ja kehittämisideoista. Omia kehittämisideoita lähetetään yritykselle vielä jälkeenpäinkin, kunhan ajatukset saavat hetken hautua mielessä. 

KYKY-showroomista lähti kiitoksin ja hymyilevin mielin ryhmä innostuneita oppilaita kohti omaa kouluaan! Kiitos mahtavasta oppimisen kokemuksesta!