3DBear Oy

3DBear Oy on pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva startup-yritys. Haluamme lähteä yhteiskehittämään pelillistä, ilmiöpohjaista 3d-tulostusta kanssanne! 3D-tulostuspeli toimii tabletilta tai kännykästä ja tekee 3D-tulostamisesta hauskaa, opetuksellista ja helppoa. 

  • Jussi Kajala, operatiivinen johtaja, Siltavuorenpenger 7, 00170 Helsinki, 050 561 5411, [email protected], Y-tunnus 2778736-8
  • Pelin yhteiskehitys erityisesti pedagogisen sisällön osalta. Kohderyhmänä ala- ja yläkoulut sekä mahdollisesti myös yksi lukio. Kokeiluryhmä voi olla niin pienryhmä kuin 30 oppilaan luokka. Tuomme 3D-tulostuksen osaksi opetusta, opetamme opettajat ja oppilaat käyttämään 3D-tulostinta ja 3DBear peliä. Olemme mukana luokissa ja autamme oppituntien juoksutuksessa. Tapaamme opettajan kanssa ennen luokkakäyttöä ja keskustelemme kullekin koululle sopivasta pelisisällöstä, jonka sitten testaamme luokkakäytössä. Sen jälkeen annamme opettajan kokeilla 3D-tulostamista itsenäisesti opetuksessa. Kehitämme pelien pedagogista sisältöä pilottikoulujen tarpeisiin. Keräämme palautteen ja jaamme käyttökokemuksia pilottikoulujen kesken. 

    3D-tulostimet tulevat kuulumaan tulevaisuuden koulujen vakiovarustukseen. 3D-tulostimen hankkiminen ei yksin riitä. Opettajat tarvitsevat pedagogisia sisältöjä, jotka luovat lisäarvoa luokkahuoneissa, motivoivat oppilaita ja samalla opettavat tulevaisuudessa tarvittavia taitoja. Parhaimmillaan 3D-tulostus on vallankumous luokkahuoneessa. Oppilaat suunnittelevat, jakavat, luovat, parantavat ja lopulta ratkaisevat monimutkaisia ongelmia yksin ja ryhmissä. Heidän luovuutensa ja ymmärryksensä kehittyvät moniaistillisesti. Uuden opetussuunnitelmaa sovelletaan mm. sillä, että pelin kehityksessä on otettu huomioon yksilöllisen-, yhteisöllisen- ja syväoppimisen periaatteita. Peli koostuu ilmiöpohjaisista moduuleista, jotka yhdistävät useaa eri oppiainetta nivoen oppimiskokemuksen johonkin ilmiöön. Yksi esimerkki tästä on esitetty verkkosivullamme www.3dbear.fi.

  • Tarvitaan 1-2 sitoutunutta opettajaa (ja rehtorin hyväksyntä tulostimelle) per koulu, joiden kanssa voimme tavata useasti pilottijakson aikana ja joiden luokissa voidaan kokeilla 3D-tulostuskokonaisuuksia. Tarvitaan tablettitietokoneita (muutamakin riittää) 3d-tulostimen käyttöön. Tarvitaan 3d-tulostin, mutta jos koululla ei ole omaa niin voimme luokkakäyttöön myös rajoitetusti lainata tulostinta.
  • Yhteistyössä toimivat päiväkodit, koulut ja/tai lukiot: ?

    Kehittämistarpeet: ?

    Showroom-toteutukset: ?