Mehackit

Mehackit on luovien teknologioiden pedagoginen asiantuntija, kurssimateriaalien tuottaja, kurssien järjestäjä, ohjaaja- ja opettajakouluttaja. Mehackitillä on 40 ohjaajan verkosto läpi Suomen.

 • Mehackit Oy, y-tunnus 2631021-8
 • Mehackit on luovien teknologioiden pedagoginen asiantuntija, kurssimateriaalien tuottaja, kurssien järjestäjä, ohjaaja- ja opettajakouluttaja. Mehackitillä on 40 ohjaajan verkosto läpi Suomen.

  Lukioille ja yläkouluille tarjoamme oppiainerajat ylittäviä luovan teknologian kursseja ja työpajoja. Teknologiaa lähestytään luovan projektin kautta maker-kulttuurin hengessä. Opiskelija esim.

  toteuttaa elektronisia installaatioita Arduinolla (C++)
  luo mediataidetta ja grafiikkaa Processing-kielellä (Java)
  säveltää ja ohjelmoi musiikkia livenä Sonic Pi –ympäristössä (Ruby)

  Opettajankoulutustyöpajoissamme kokeilemme eri teknologioita käytännönläheisesti sekä pohdimme mm. mitä luova teknologia on - kuinka ja miksi sitä kannattaa hyödyntää opetuksessa ja miten sitä voi sisällyttää ja hyödyntää eri oppiaineissa? Haluamme tukea opettajia uusien asioiden edessä ja mukaan ottamisessa opetukseen.

  http://mehackit.org/
 • Heini Karppinen, toimitusjohtaja,
  040 755 1803, [email protected]
 • Tavoitteemme on tehdä teknologiasta tasa-arvoista ja helposti lähestyttävää luomalla kaikkia nuoria koskettavia ja motivoivia kurssisisältöjä. Verkko-oppimisalustamme ja kurssimateriaalimme ovat avoimia ja ilmaisia. Haluamme osoittaa, että teknologiasta voi innostua kuka tahansa, eikä se välttämättä ole vaikeaa. Teknologia ei ole itsetarkoitus vaan usein väline esim. itseilmaisuun tai jonkin asian parantamisessa.
  Haluamme yhdessä opettajien kanssa ottaa tämän haasteen vastaan ja kehittää parempia tapoja tarjota oppimisen mahdollisuuksia kaikille. 
 • Yhteiskehittäminen on Mehackitillä ollut mukana tuotekehityksessä koko ajan. Kurssit, joita on pidetty jo 60 koulussa, on kehitetty 2 vuoden aikana tiiviissä yhteistyössä opettajien, opiskelijoiden ja Mehackit-ohjaajien kanssa. Palautteen keruu ja jatkuva kehittäminen ovat toimintamme ydintä.

  Yksi esimerkki yhteiskehittämisestä on kaikki Vantaan lukiota kattava Robolukiohanke (2015-2016), jonka kehitystä vauhditimme ja jossa toimimme kouluttajana ja kurssiohjaajana. 

  Toinen esimerkki on Codebus Africa (2017 http://finland100africa.fi/) yhdessä Aalto yliopiston opiskelijoiden kanssa. Mehackit on suunnitellut ja rakentanut työpajasisällön sekä kouluttanut ohjaajat, jotka puolestaan kouluttavat apuohjaajia 10 kohdemaassa ja vastaavat työpajojen kulusta.

 • Yhteistyössä toimivat päiväkodit, koulut ja/tai lukiot: ?

  Kehittämistarpeet: ?

  Showroom-toteutukset: ?